Lacanau-Océan - zon, zee & strand...

Vanaf ons huis is het 1.100 meter lopen naar het strand en in ongeveer 5 minuten lopen bent u in het centrum van het gezellige dorpje Lacanau-Océan. Een sfeervolle badplaats met een lange boulevard vol gezellige restaurants en cafes. Aan de hoofdstraat liggen veel boetiekjes en leuke surfwinkels. Het dorp en de omgeving is zeer geliefd bij jong en oud. Elk jaar wordt in augustus Lacanau Pro georganiseerd: de wereldbekerwedstrijden brandingsurfen.

 

In het hoogseizoen is er eenmaal per week, op woensdagochtend een lokale markt met leuke kledingstalletjes, vers fruit en vele streekspecialiteiten. 's Avonds worden er op de boulevard allerlei activiteiten met dans en muziek georganiseerd. Wij weten uit ervaring dat deze mix garant staat voor lange zomeravonden.

 

De internationale 18 holes golfbaan 'Lacanau Ardilouse Golf' ligt op loopafstand van ons huis. De baan is aangelegd in glooiend duinlandschap en is het gehele jaar geopend.

 

Het meer van Lacanau ligt op 5 kilometer fietsen. Hier wordt veel gesurfd, gekanoed en gezeild. Het gezellige stadje Lacanau Ville is gelegen aan het meer op 12 kilometer afstand van ons huis.